Hafíci:)

Zajímavosti z psího světa

Několik zajímavostí:

Velkého psa nelze mít v malém bytě

Omyl. O spokojeném soužití se psem v bytě nerozhoduje tolik jeho velikost jako to, nakolik se mu majitel věnuje. I většímu psovi, jako je labrador, stačí jeho kout s pelíškem a místo pro misku. Zabere při tom jen o něco víc místa než třeba jezevčík. Má to však své hranice. Například doga nebo bernardýn v garsonce může být i pro tolerantního člověka dost omezující - když si lehne, zabere téměř polovinu bytu.

 Aktivní pes nepatří do bytu

To není pravda. Jestli má pes dostatečnou možnost vybít svou energii, nezávisí tolik na tom, v jak velkém prostoru bydlí, ale nakolik aktivní je jeho pán. Pokud nebudete líní, dostatečným venčením uspokojíte i aktivního psa.

Pes raději bydlí na zahradě v boudě

Nemusí to být vůbec pravda. Spokojenost psa se odvíjí od toho, kolik času stráví s majitelem. Když pes žije v bytě, po příchodu pána z práce s ním táví čas od odpoledne do příštího rána. Pak odejdete na pár hodin do práce a zase se vrátíte. Zatímco když je pes v boudě u domu, stává se, že vidí majitele jen dvakrát za den, když mu nese krmení. Z toho není zrovna veselý.

Psi s krátkou srstí nelínají

Je omyl, že dlouhosrstý pes se nehodí do bytu, kde jsou koberce a čalouněný nábytek. Je to právě naopak. Zatímco dlouhé chlupy pes ztrácí po chuchvalcích, takže se dobře sbírají, ty krátké vypadávají jednotlivě, zapichují se do tkaniny a těžko se odstraňují. Nejlepší jsou v tomhle směru plemena, která nelínají, třeba naháč, pudl nebo maltézák.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.